Ta del av vårt metodmaterial för projektet ”Generation resiliens – viktiga samtal i grupp”

Month: mars 2024

DELA

Vi har under året 2023 drivit projektet ”Generation resiliens – viktiga samtal i grupp” med hjälp av finansiellt stöd från bland annat H.M. Drottningens stiftelse Care about the Children. Genom samtalsgrupper med fokus på psykoedukation och motståndskraft har vi stärkt ungas förmåga att uttrycka känslor, minska självkritik och öka självmedkänsla. Under projektets gång har vi vidareutvecklat det metodmaterial som togs fram i samband med projektet ”Äntligen IRL! – viktiga samtal i grupp”.

Materialet är gratis att ladda ner. Du hittar materialet här eller via knappen nedanför.

Vårt material

Grupp för kreativt skapande i samverkan med Moderna Museet och Balettakademin

Month: mars 2024

I vår erbjuder vi på 1825 en grupp i kreativt skapande, i samverkan med Moderna Museet och Balettakademin. I gruppen får tjejer 18–25 år möjlighet att testa olika konstnärliga uttryck och rörelse. Syftet med gruppen är dels att få utforska sitt eget mående och dels att få spegla sig i andras synsätt och erfarenheter. Gruppen kommer att präglas av utforskande och det finns inga krav på prestation, det krävs inte heller någon tidigare erfarenhet av kreativt skapande.

Kursledare är Malin Hillberg, konstpedagog på Moderna Museet och Åsa Åström, dansinstruktör på Balettakademin. Båda har lång erfarenhet av att hålla denna typ av grupp. Vi kommer även att ha en kontaktperson på 1825, Sara Ammouri som är ansvarig för det psykosociala stödet på 1825, som deltagarna kan höra av sig till vid behov.

Gruppen kommer att träffas på Moderna Museet följande tisdagar kl. 17.00-19.30:

16 april
23 april
7 maj
14 maj
21 maj

Inför dessa träffar finns möjlighet att komma på en informationsträff hos oss på 1825, tisdagen 9 april kl. 17.00-18.00. Då ger Sara Ammouri mer information om träffarna på Moderna Museet, men framför allt får deltagarna möjlighet att träffa varandra innan gruppen startar.

Vid frågor eller intresseanmälan, kontakta sara.ammouri@1825.nu.


Digitalt seminarium: Vad behöver man lära sig för att orka vara människa?

Month: mars 2024

Allt fler organisationer och experter ställer sig bakom kravet på ökad psykoedukation i skolan, för att alla barn och unga ska få kunskap och verktyg att ta hand om sin psykiska hälsa. Intresset för frågan är också stort bland många kommuner som vill börja jobba mer aktivt med att främja psykisk hälsa i skolan. Men vad är det egentligen för typ av kunskap och förståelse vi talar om? Vad behöver man lära sig för att klara av de påfrestningar det innebär att vara människa?   

Välkomna till ett digitalt lunchseminarium där vi får höra bland andra myndighetsföreträdare tillsammans med experter från 1825 och kampanjen Psykisk hälsa på schemat samtala om olika möjligheter att främja psykiska hälsa genom ökad kunskap.   

Datum: 21 mars 2024 

Tid: kl. 12:00 

Plattform: Microsoft teams  

Anmälan sker via Microsoft teams webinar. Du kan registrera dig här, via knappen nedan eller via följande länk: https://events.teams.microsoft.com/event/7a3d6204-8f42-402d-95d2-caa76f37531e@3cb95a93-9aab-4e98-b655-7f6c52e79e5b 

Du får ett bekräftelsemejl samt länk och påminnelser om evenemanget efter du registrerat dig. 

Paneldeltagare: 

  • Siri Helle, psykolog och initiativtagare för kampanjen Psykisk hälsa på schemat  
  • Sara Ammouri, utvecklingsledare psykosocialt stöd, 1825   
  • Jonatan Lamy, vice ordförande för Sveriges Elevkårer   
  • Tommy Eriksson, utredare på Folkhälsomyndigheten 

Fler deltagare kan tillkomma  

Moderator: Dahlia Rezai, generalsekreterare för 1825   

Varmt välkomna!