Gruppsamtal

Känns det tungt ibland? Känner du dig vilsen i livet? Du är inte ensam. Saknar du någon att prata med om hur du kan må bättre och hantera ditt liv nu och framåt?

I höst håller vi samtalsgrupper där vi kommer prata om varför vi mår som vi mår och vad man kan göra för att ta hand om sin psykiska hälsa. Tillsammans med en samtalsledare från 1825 så går vi igenom teman som identitet, känslor och relationer. För att vara med i en samtalsgrupp klickar du på ”Anmälan” nedan och svarar på frågorna. Efter att du skickat in din anmälan kommer vi att kontakta dig och berätta om stegen framåt.

Vi tar alltid emot anmälningar till våra samtalsgrupper, även de perioder då vår väntelista för individuella samtal är tillfälligt stängd. 

Anmälan

Individuella samtal

Behöver du som ung vuxen någon utomstående att prata med om t.ex. självkänsla, kärlek, föräldrar prestation, oro, ångest, nedstämdhet, identitet, stress, vänskap eller livsval?

Åren som ung vuxen (18-25 år) är en tid av utveckling och förändring. Skapandet av en egen identitet när du är ung vuxen kan väcka många frågor och ställer nya krav på dig som individ. Att veta vem man är och vad man vill kan vara svårt. Det är också något som kan förändras över tid.

Till oss kan du komma och få stöd i att begripliggöra och försöka finna ord för vad du gör, känner och tänker så att du kan må bra.

Om du vill ha vår hjälp så ringer du oss och vi gör en intervju. Du får berätta kort vad du vill ha hjälp med och får information om vilket stöd vi kan ge. Efter intervjun kontaktar vi dig så fort vi har en tid att erbjuda. Du behöver ingen remiss för att få komma till oss. I detta informationshäfte kan du läsa mer om vad det innebär att gå i terapi hos oss. 

Välkommen att ringa oss på 08-121 539 83. Vi lyssnar av telefonen måndag till torsdag kl 9-16 och ringer upp dig så fort vi kan. 

Kontakta oss

Är det akut?

1825 är inte en akutmottagning. Om du behöver akut hjälp hänvisar vi till den akuta psykiatrimottagning som finns i din region. Är du under 18 år kan du kontakta BUP. Vid nödläge ring alltid 112!

Vi vänder oss till dig som

  • 18-25
  • Mår dåligt och är i behov av stöd
  • Inte får det stöd du behöver och inte har råd att betala för privat terapi

Var finns vi?

Vår mottagning ligger vid Fridhemsplan i Stockholm. Vi erbjuder även digitala samtal och du är välkommen till oss oavsett var i Sverige du bor.

Kostar det något?

Vi har en avgift på 150 kronor per besök. Det går att ansöka om att bli avgiftsbefriad vid ekonomiska svårigheter.

Är det akut?

1825 är inte en akutmottagning. Om du behöver akut hjälp hänvisar vi till den akuta psykiatrimottagning som finns i din region. Är du under 18 år kan du kontakta BUP. Vid nödläge ring alltid 112!

Vad vi erbjuder

Psykosocialt samtalsstöd och psykoterapi

Vi erbjuder kvalificerat samtalsstöd, individuell psykoterapi och olika typer av samtalsgrupper. Den hjälp vi erbjuder kan pågå under en avgränsad period eller en längre tid. Vanligt är att träffas en gång per vecka, antingen på vår mottagning eller digitalt. Du är välkommen till oss oavsett var i Sverige du bor.

Mottagningen för unga män

En del av vår verksamhet vänder sig särskilt till dig som identifierar dig som kille. På vår mottagning för unga män får du samtal och psykoterapi, individuellt eller i grupp, med en manlig terapeut om du så önskar. 

Samtalsgrupper

Vi erbjuder samtalsgrupper där du får en möjlighet att öka din självmedkänsla, minskad självkritik och finna inre verktyg för att hantera utmaningar, stress och oro. Det finns grupper både vid mottagningen i Stockholm och digitalt.  

Vägledning till stöd

Ibland kan det behövas annan hjälp än den som vi kan erbjuda. Då kan vi vägleda dig till den hjälpinsats som du behöver för att må bättre.