Samtalsgrupper
Känns det tungt ibland? Känner du dig vilsen i livet? Du är inte ensam. Saknar du någon att prata med om hur du kan må bättre och hantera ditt liv nu och framåt?
Vi håller regelbundet stödgrupper eller psykoterapigrupper, där vi pratar om varför vi mår som vi mår och vad man kan göra för att ta hand om sin psykiska hälsa. Tillsammans med en samtalsledare eller leg. psykoterapeut från 1825 går vi igenom teman som identitet, känslor och relationer. Våra stödgrupper fokuserar ofta på sociala levnadsfaktorer och yttre omständigheter som påverkar ditt mående, medan psykoterapigrupper fokuserar mer på inre processer, såsom tankar och känslor.
För att vara med i en stödgrupp klickar du på ”Anmälan” nedan och svarar på frågorna. Efter att du skickat in din anmälan kommer vi att kontakta dig och berätta om stegen framåt.
Vi tar alltid emot anmälningar till våra stödgrupper, även de perioder då vår väntelista för individuella samtal är tillfälligt stängd.
Individuella samtal
Behöver du som ung vuxen någon utomstående att prata med om exempelvis självkänsla, kärlek, föräldrar, prestation, oro, ångest, nedstämdhet, identitet, stress, vänskap eller livsval?
Åren som ung vuxen (18-25 år) är en tid av utveckling och förändring. Skapandet av en egen identitet när du är ung vuxen kan väcka många frågor och ställer nya krav på dig som individ. Att veta vem man är och vad man vill kan vara svårt. Det är också något som kan förändras över tid.
Till oss kan du komma och få stöd i och försöka finna ord för vad du gör, känner och tänker så att du kan må bra. Vi erbjuder både psykoterapi och psykosociala stödsamtal. Du behöver inte själv veta vilket stöd just du behöver, det hjälper vi dig med då du kontaktar oss.
Om du önskar en individuell samtalskontakt hos oss är du välkommen att ringa på 08-121 539 83. Vi hör sedan av oss per telefon så snart vi hinner. Ibland redan dagen efter men ibland kan det dröja upp till en vecka. Du får då berätta kort vad du vill ha hjälp med och får information om vilket stöd vi kan ge. Efter intervjun sätts du antingen upp på vår väntelista eller så hänvisar vi dig vidare om vi bedömer att vi inte kan hjälpa dig just nu. Du behöver ingen remiss för att söka hjälp hos oss.
OBS! Just nu tar vi inte emot nya intresseanmälningar till individuella samtalskontakter. Skälet till det är högt söktryck och att vår väntelista därför har blivit för lång. Om du har lämnat en intresseanmälan under måndag den 9 september eller dessförinnan så kommer vi att kontakta dig så snart vi hinner.
Vi annonserar här på vår hemsida och på våra sociala medier när vi har möjlighet att öppna upp igen för nya anmälningar, sannolikt senare i höst.
Är det akut?
Vi är ingen akutmottagning utan hänvisar då till andra med akutansvar. Har du fyllt 18 år hänvisar vi dig till den akuta psykiatrimottagning som finns i din region. Är du under 18 år, kontakta BUP på www.bup.se. Ring alltid 112 vid akut nödläge.
Vi vänder oss till dig som
- är 18-25 år
- mår psykiskt dåligt och är i behov av stöd eller psykoterapi
- inte får det stöd du behöver och inte har råd att betala för privat psykoterapi
Var finns vi?
Vår mottagning ligger vid Fridhemsplan i Stockholm. Vi erbjuder även digitala samtal och du är välkommen till oss oavsett var i Sverige du bor.
Kostar det något?
Vi har en avgift för psykoterapi på 150 kronor per besök. Det går att ansöka om att bli avgiftsbefriad vid ekonomiska svårigheter. Psykosocialt stöd är alltid helt kostnadsfritt.
Vad vi erbjuder
Individuella samtal
Vi erbjuder psykoterapi och psykosocialt samtalsstöd som utgår från dina behov. Du kommer tillsammans med din psykoterapeut eller samtalsledare överens om en målsättning för samtalen, vilka kan pågå under en avgränsad period eller en längre tid. Vanligt är att träffas en gång per vecka, antingen på vår mottagning i Stockholm eller digitalt. Du är välkommen att söka hjälp hos oss oavsett var i Sverige du bor.
Samtalsgrupper
Gemensamt för våra olika stödgrupper och psykoterapigrupper är att du får kunskap om psykisk hälsa och verktyg för att hantera känslor. Du lär dig hur du kan ta hand om dig på bästa sätt och stärka ditt psykiska välbefinnande. Träffarna utgår ofta från teman så som självmedkänsla, identitet, relationer eller framtiden. I gruppen kan du dela tankar och känslor med andra och prova övningar som hjälper dig att hantera stress och oro. Vi har fysiska grupper i Stockholm men även digitala som är öppna för alla oavsett bostadsort.
Mottagning för unga män
En del av vår verksamhet vänder sig särskilt till dig som identifierar dig som kille. På vår mottagning för unga män får du stödsamtal eller psykoterapi, individuellt eller i grupp, med en manlig terapeut om du så önskar.
Vägledning till annat stöd
Ibland kan det behövas annan hjälp än den som vi kan erbjuda. Då kan vi vägleda dig till den insats som du behöver för att må bättre.