Vill du bli volontärterapeut?

Som volontärterapeut hos 1825 välkomnas du in i ett team som möter unga vuxna som vill förändra sina liv. Du blir en viktig del i vår verksamhet som drivs för att öka den psykiska hälsan hos unga vuxna. För att vara engagerad hos oss behöver du vara legitimerad psykoterapeut/psykolog eller ha:  

  • en akademisk examen eller motsvarande 
  • genomförd grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1)  
  • minst 25 timmar i egenterapi  

Har du handledning hos oss (obligatoriskt för basutbildade) åtar du dig att träffa minst två patienter en gång i veckan. Du förväntas arbeta i enlighet gällande föreskrifter och 1825:s rutiner. Terapiarbetet sker på vår mottagning i centrala Stockholm, online eller i vissa fall på din egen mottagning (enbart för legitimerade). I dagsläget behöver man vara bosatt i Stockholmsområdet för att vara volontärterapeut hos oss.   

Vi välkomnar också dig som studerar på psykoterapeutprogrammet att genomföra dina utbildningsterapier hos oss.  

Som volontärterapeut hos 1825 får du tillgång till:  

  • Handledning varannan vecka 
  • Kompetensutveckling i form av seminarier om olika tematiska ämnen 
  • Ett nätverk av professionella med starkt intresse av ungas psykiska hälsa 

Är du intresserad av att bli en del av vårt team? Läs mer här och fyll sedan i formuläret på denna sida så kontaktar vi dig. Du är också välkommen att kontakta Sofia, volontäransvarig för eventuella frågor på mail sofia.jagbrant@1825.nu eller telefon 08 121 53 991

Intresseanmälan

Samarbeten och partnerskap

För att åstadkomma förändring inom arbetet med psykisk hälsa hos unga krävs en ny strategi, både på nationell och regional nivå. I det arbetet behöver vi vara många och vi välkomnar samarbeten. Har du tankar kring detta hör av dig till Lovisa Kim, Verksamhetschef.

Skänk en gåva

Den psykiska ohälsan hos gruppen unga vuxna mellan 18 och 25 år har ökat kraftigt och många får inte den hjälp som de behöver. Det finns ett stort behov av både ökad tillgänglighet och möjlighet att erbjuda olika former av terapi utifrån den unga vuxnas villkor.

Vet du redan nu att du vill bidra, använd vårt bankgironummer: 5388-3146 eller swishnummer 123 435 09 14. Märk din gåva med 1825.

Tack för ditt bidrag!