Engagera dig hos oss!

Bli volontär för individuella samtal

Vill du bidra till vår verksamhet för att öka den psykiska hälsan hos unga vuxna? Som volontär bedriver du psykoterapi eller psykosocialt samtalsstöd med unga vuxna som på olika sätt kämpar med att må bättre.

De volontärer som utför psykoterapi hos oss tillhör en av följande kategorier: 

  1. psykoterapeuter, leg. psykologeroch leg. läkare med specialistkompetens i psykiatri eller barn- och ungdomspsykiatri
  2. har en akademisk examen i ett människovårdande yrke samt genomförd grundutbildning i psykoterapi (tidigare steg 1)

De volontärer som utför psykosocialt stöd hos oss tillhör en av följande kategorier:

  1. har en akademisk examen i ett människovårdande yrke
  2. har en akademisk examen samt en genomförd grundutbildning i psykoterapi (tidigare steg 1)
  3. har en för uppgiften relevant utbildning och erfarenhet

Utöver dessa grundkrav gör vi alltid en individuell bedömning om en volontär är lämplig för ett visst volontäruppdrag.

Samtliga volontärer på 1825 genomgår en introduktionsutbildning och erhåller regelbunden handledning samt kompetensutvecklande insatser. De volontärer som håller i psykoterapi erhåller handledning av legitimerade psykoterapeuter. Dock kan leg. psykoterapeuter och leg. psykologer med mer än tre års arbetslivserfarenhet av psykoterapeutiskt arbete välja att avstå handledning om de önskar. De volontärer som håller i psykosocialt stöd erhåller handledning av en person utbildad i och med gedigen erfarenhet av psykosocialt arbete.

Vi välkomnar både volontärer som kan erbjuda psykoterapi och psykosocialt stöd i våra lokaler på Fridhemsplan i Stockholm och dig som kan tänka dig att utföra ditt uppdrag digitalt på distans.

Fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi dig!

Intresseanmälan volontär individuella samtal

Bli volontär för samtalsgrupper

Har du erfarenhet av samtalsstöd eller arbete med unga vuxna? Gillar du att träffa unga i grupp och prata om viktiga frågor som rör livet och psykisk hälsa? Vi letar nu gruppledare för både fysiska (i Stockholm) och digitala psykosociala samtalsgrupper. Som gruppledare får du utbildning i att hålla grupp, håller i kontakten med gruppens deltagare och leder samtalsträffarna vilka sker cirka 1 kväll per vecka under 7-10 veckor. 

De volontärer som utför psykosocialt stöd hos oss tillhör en av följande kategorier:

  1. har en akademisk examen i ett människovårdande yrke
  2. har en akademisk examen samt en genomförd grundutbildning i psykoterapi (tidigare steg 1)
  3. har en för uppgiften relevant utbildning och erfarenhet

Utöver dessa grundkrav görs alltid en individuell bedömning om en volontär är lämplig för ett visst volontäruppdrag.

Samtliga volontärer på 1825 genomgår en introduktionsutbildning och erhåller regelbunden handledning samt kompetensutvecklande insatser. De volontärer som håller i psykosocialt stöd erhåller handledning av en person utbildad i och med gedigen erfarenhet av psykosocialt arbete.

Fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi dig!

Intresseanmälan volontär samtalsgrupp


Har du frågor om att vara volontär hos oss?

Om du vill läsa mer om hur det är att vara volontärterapeut, hittar du mer information här.

Är du intresserad av att bidra på andra sätt som volontär i vår verksamhet eller har frågor om att bli eller vara volontär hos oss? Maila vår volontäransvarige Sandra Jonsson på sandra.jonsson@1825.nu.

Samarbeten och partnerskap

För att kunna möta stödbehovet hos unga vuxna, åstadkomma förändring och vända trenden av ökad psykisk ohälsa  krävs insatser på både individ- och samhällsnivå. I det arbetet behöver vi vara många och vi välkomnar samarbeten. Har du tankar kring detta hör av dig till 1825:s tillförordnade operativa verksamhetschef Karin Ribbing på karin.ribbing@1825.nu.

Skänk en gåva

Den psykiska ohälsan hos unga vuxna mellan 18 och 25 år har ökat kraftigt och många får inte den hjälp som de behöver. Det finns ett stort behov av både ökad tillgänglighet och möjlighet att erbjuda olika former av insatser utifrån den unga vuxnas önskemål och behov. 

Vet du redan nu att du vill bidra? Swisha valfritt belopp till 123 435 09 14 eller använd vårt bankgironummer 5388-3146. Märk din gåva med 1825. 

Tack för ditt bidrag!