Engagera dig hos oss!

Volontärterapeut – Individuella samtal med unga vuxna

Vill du bidra till vår verksamhet för att öka den psykiska hälsan hos unga vuxna? Som volontärterapeut bedriver du psykoterapi eller kvalificerat samtalsstöd med unga som kämpar med att må bättre på olika sätt.

För dig boende i Stockholmsområdet:  För att vara engagerad hos oss behöver du vara legitimerad psykoterapeut/psykolog eller ha:

  • en akademisk examen eller motsvarande
  • genomförd grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1)
  • minst 25 timmar i egenterapi

Läs mer om uppdraget som volontärterapeut i Stockholm i denna PDF  och fyll sedan i formuläret på denna sida så kontaktar vi dig.

För dig boende utanför Stockholm: Vi letar nu legitimerade psykoterapeuter och psykologer för att bli volontärterapeut på distans via digitala samtal. Läs mer om uppdraget på distans i denna PDF och fyll sedan i formuläret på denna sida så kontaktar vi dig. Är du inte legitimerad och vill engagera dig på annat vis? Läs mer om uppdraget som gruppledare nedan.

Intresseanmälan volontärterapeut

Gruppledare i samtalsgrupp

Har du erfarenhet av samtalsstöd eller arbete/engagemang med unga? Gillar du att träffa unga i grupp och prata om viktiga frågor som rör livet och psykisk hälsa? Vi letar nu gruppledare för både fysiska (i Stockholm) och digitala psykosociala samtalsgrupper. Som gruppledare får du utbildning i att hålla grupp, håller i kontakten med gruppens deltagare och leder samtalsträffarna vilka sker ca. 1 kväll/vecka under 7-10 veckor. Du anmäler ditt intresse genom att klicka på knappen nedan.

Är du intresserad av att bidra på andra sätt som volontär i vår verksamhet? Maila volontäransvarig.

Intresseanmälan grupp

Samarbeten och partnerskap

För att kunna möta stödbehovet hos unga vuxna, åstadkomma förändring och vända trenden av ökad psykisk ohälsa och självmord krävs insatser på både individ och samhällsnivå. I det arbetet behöver vi vara många och vi välkomnar samarbeten. Har du tankar kring detta hör av dig till 1825:s generalsekreterare Dahlia Rezai på dahlia.rezai@1825.nu 

Skänk en gåva

Den psykiska ohälsan hos gruppen unga vuxna mellan 18 och 25 år har ökat kraftigt och många får inte den hjälp som de behöver. Det finns ett stort behov av både ökad tillgänglighet och möjlighet att erbjuda olika former av insatser utifrån den unga vuxnas villkor. 

Vet du redan nu att du vill bidra, använd vårt bankgironummer: 5388-3146 eller swishnummer 123 435 09 14. Märk din gåva med 1825. 

Tack för ditt bidrag!