DELA

Psykoterapeut/Socionom och Utvecklingsledare inom psykosocialt stöd

Stiftelsen 1825 är en idéburen och icke-vinstdrivande verksamhet som arbetar med att främja unga vuxnas psykiska hälsa genom psykoterapi och psykosocialt stöd, kunskapsutveckling samt påverkansarbete.

Vi söker en driven utvecklingsledare inom psykosocialt stöd som med professionalitet, kreativitet och lyhördhet kan vidareutveckla och expandera 1825:s psykosociala stödinsatser med särskild tyngdpunkt på att nå och anpassa insatser för unga vuxna i politiskt eftersatta områden och i glesbygd där behoven generellt sett är större men färre nås av stöd- och vårdinsatser.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvara för metodutveckling av våra psykosociala stödinsatser och bidra till utvecklingen av vår stödverksamhet
  • Driva och projektleda utvecklingsprojekt som att utveckla och expandera volontärverksamheten för psykosocialt stöd i partnerskap med lokala aktörer
  • Erbjuda psykoterapi/kvalificerade psykosociala stödinsatser till unga vuxna med mer komplexa behov
  • Utbilda och vägleda 1825:s volontärer som tillhandahåller psykosociala stödinsatser individuellt och i grupp (gärna handledning, om du är legitimerad psykoterapeut)

 

Beroende på den sökandes profil kan även mer kommunikativa arbetsuppgifter ingå i arbetet.

Du är en driven och strukturerad person med flera års erfarenhet av att arbeta med kvalificerade psykosociala stödinsatser, psykoterapi eller annan relevant erfarenhet av kvalificerat socialt arbete och unga vuxna som gör att du kan bidra till att utveckla våra insatser, metoder, arbetssätt och material riktade till målgruppen, själv tillhandahålla stöd samt utbilda och handleda/vägleda våra volontärer.

Vi söker en person med socionomutbildning eller motsvarande, och vi ser gärna att du är legitimerad psykoterapeut. Handledarutbildning och erfarenhet av att driva samtalsgrupper för unga samt uppsökande arbete är meriterande, liksom att ha arbetat operativt med metodutveckling samt projektledning/utvecklingsprojekt.  Meriterande är även kulturell kompetens och erfarenhet av att arbeta med mångfald, inkludering, mellanförskap och anti-diskriminering, samt erfarenhet av att arbeta i politiskt eftersatta områden. Vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och livserfarenhet.

 

Detta kan vi erbjuda dig

Hos 1825 får du möjlighet att göra avgörande skillnad för ungas hälsa och framtidsutsikter. Vi erbjuder en stimulerande och meningsfull arbetsmiljö där du har möjlighet att påverka och utveckla Stiftelsen 1825:s verksamhet.

Vi är mitt i en spännande utvecklingsfas där vår stödverksamhet utvecklas och breddas. Med utgångspunkten att tillhandahålla stöd och insatser som saknas eller som det råder brist på, samt att utgöra en brygga mellan forskning och praktik, finns det stort utrymme att bedriva innovativt utvecklingsarbete hos oss. Du blir en nyckelperson i det arbetet och i att utveckla verksamheten med särskild tyngdpunkt på det psykosociala arbetet.

Hos oss möts du av engagerade och kompetenta kollegor som alla delar ett engagemang för psykisk hälsa och allas rätt till en god start i livet. Vi sitter i vackra lokaler vid Fridhemsplan på Kungsholmen i Stockholm.

Tjänsten är en visstidsanställning på sex månader men med möjlighet och avsikt att förlänga anställningen. Omfattning kan anpassas till mellan 60 och 100 % beroende på den sökandes profil och önskemål.

Välkommen med din ansökan

Du är välkommen med din ansökan, CV och personligt brev så snart som möjligt dock senast 28 oktober till ansokan@1825.nu. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du frågor är du välkommen att kontakta generalsekreterare Dahlia Rezai på dahlia.rezai@1825.nu.

 

Annonsen hittas som PDF här.