DELA

– Unga vuxna mår allt sämre och i den offentliga vården är resurserna bristande. 1825 möter ett viktigt samhällsbehov, att tillhandahålla terapi för unga vuxna på deras villkor. För mig är det grundläggande att unga människor i behov av samtalsstöd måste få det, säger Henrik Westin.

Henrik har arbetat som psykolog i olika roller och typer av organisationer de senaste tio åren. Han har sedan tidigare erfarenhet från beroendevård, psykiatri, primärvård och företagshälsovård. Senast kommer han från föreningen MÄN, där han var med och startade upp organisationens samtalsmottagning för killar som utövat våld. Henrik började sitt engagemang vid 1825 som en av verksamhetens värdefulla volontärterapeuter.

Med en psykologexamen från Uppsala universitet med inriktning mot KBT och en pågående utbildning i den psykodynamiska terapimetoden ISTDP har Henrik bred klinisk kompetens. Han är även behandlare i en studie vid Karolinska institutet, Sveriges första forskningsprojekt på psilocybin och dess effekt på depression.

– Med sitt integrativa förhållningssätt och hans kunskap kring unga män och killars mående är Henrik ett viktigt tillskott till verksamheten. Vi är väldigt glada att ha honom på plats, säger Annika Sten Pärson, grundare och ordförande för 1825.

1825 – Terapicenter för unga vuxna arbetar för att främja psykisk hälsa och minska psykisk ohälsa bland unga vuxna på både samhälls- och individnivå. Genom kliniskt arbete, kunskapsutveckling och påverkansarbete driver 1825 unga vuxnas rätt till kvalificerat samtalsstöd. 2021 var en tredjedel av de som gick i samtalsstöd vid 1825 hänvisade från offentlig sektor. 70 procent av de unga vuxna har tidigare gått i terapi. De vänder sig till 1825 då de har ett fortsatt behov av samtalsstöd och inte får hjälp någon annanstans.

Från och med den 1 augusti är Henrik Westin tillförordnad verksamhetschef.

1825 – Terapicenter för unga vuxnas vision är ett samhälle där alla unga vuxna som upplever psykisk ohälsa får hjälp på sina villkor. Så att de kan må långsiktigt bra, utvecklas och vara huvudpersoner i sina egna liv.

För mer information kontakta:

Lisen Bergquist

Kommunikationsansvarig
1825 – Terapicenter för unga vuxna

070-094 53 61
lisen.bergquist@1825.nu