DELA

Projektet ”Äntligen IRL- Viktiga samtal i grupp” finansierat av H.M. Drottning Silvias stiftelse Care About the Children, är nu i full gång hos oss på 1825 – Terapicenter för unga vuxna. Under hösten har vi gjort samtalsgrupp tillsammans med Tjejzonen och Designgymnasiet Sickla och även ordnat tre egna grupper på vår mottagning. Vi har även haft tre metodutvecklingsträffar.

Inger Ekbom, verksamhetsutvecklare vid 1825 och ansvarig för projektets metodutveckling beskriver varför projektet är viktigt: ”Många unga saknar idag forum för att tillsammans med andra reflektera över livet här och nu. Att ta studenten innebär en ny fas, som på många sätt upplevs ännu mer osäker på grund av pandemin. I gruppen får man möjlighet att dela tankar, få ny kunskap och känna samhörighet. Plus att man både kan ge andra stöd och få egen kraft”.

En av deltagarna i vår första avslutade grupp bekräftar kraften med att träffas i grupp: ”Jag har insett att jag inte är ensam med att känna saker. Jag har fått mer förståelse över mitt psyke och varför jag tänker och känner som jag gör.

Till våren jobbar vi för att erbjuda ännu fler unga deltagande i samtalsgrupper såsom genom egna grupper och i samarbete med andra aktörer, såsom Project Playground, Blackebergs gymnasium och Consensum gymnasieskola.

Är din gymnasieskola eller ideella organisation intresserad av att göra grupp tillsammans med oss? Kontakta projektledare Sofia Jagbrant på sofia.jagbrant@1825.nu för att veta mera.