DELA
Vill du bidra till att nå unga män som upplever ensamhet och utanförskap – innan de fastnar i destruktiva miljöer?
Stiftelsen 1825 söker nu en engagerad och erfaren socionom till ett nyskapande projekt som ska erbjuda psykosocialt samtalsstöd till unga män i riskzon för att hamna i extremistiska miljöer, med särskilt fokus på incelrörelsen eller liknande digitala miljöer.
Omfattning: 100 %
Varaktighet: Visstidsanställning, 1 år
Arbetstid: Dagtid, med arbete minst en kväll per vecka
Om oss
Stiftelsen 1825 är en idéburen och icke-vinstdrivande organisation vars syfte är att förebygga och minska psykisk ohälsa bland unga vuxna som är 18–25 år. Vi gör det genom psykoterapi, psykosocialt stöd, kunskapsutveckling och påverkansarbete. Vi arbetar för ett samhälle där alla unga vuxna har en god psykisk hälsa och får det stöd de önskar när de behöver det.
Om rollen
Vi har beviljats medel från Jämställdhetsmyndigheten till ett ettårigt projekt för att utveckla metoder för uppsökande arbete i riskfyllda digitala forum, erbjuda individuellt och gruppbaserat samtalsstöd med fokus på känslor och relationer samt minska ensamhet, psykisk ohälsa och risk för våld.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
- Utveckla metoder för att nå målgruppen.
- Arbeta uppsökande i digitala forum där målgruppen befinner sig och erbjuda psykosocialt samtalsstöd.
- Genomföra både individuella samtal och leda grupper.
- Vidareutveckla innehåll i ett metodmaterial som ska användas individuellt och i grupp.
- Leda referensgrupp som kan representera målgruppen.
- Samverka med andra aktörer som arbetar nära målgruppen.
- Arbeta med insamling av data, skattningsskalor och utvärdering av stödinsatserna.
Om dig
Du är en självgående, strukturerad person som trivs med att arbeta operativt såväl som metodutvecklande. Du är bra på att skapa trygghet och bygga tillit i samtal med unga män, och är reflekterande, lyhörd och empatisk. Samtidigt är du modig och nyfiken och bävar inte inför svåra samtalsämnen som mening, relationer, våld, kön, ensamhet och extremism. Du arbetar kreativt och lösningsfokuserat och är uthållig i arbetet med en grupp som är svår att nå. Du trivs i en föränderlig arbetsmiljö där du har möjlighet att påverka.
Kvalifikationer:
- socionomexamen eller motsvarande utbildning
- har arbetat med unga män i social utsatthet, psykisk ohälsa eller riskzon för ensamhet, våld eller radikalisering
- erfarenhet av metodutveckling
- erfarenhet av att hålla i stödsamtal, både individuellt och i grupp
- erfarenhet av att samverka med olika aktörer inom myndighet, kommun och civilsamhälle.
Meriterande:
- god digital kompetens och känner dig trygg i att arbeta uppsökande i digitala miljöer
- erfarenhet av arbete inom civilsamhället, eller i klinisk verksamhet med unga män.
- kunskap om datainsamling (kvalitativt och kvantitativt).
Vi ser gärna manliga sökande
Projektet riktar sig till unga män som ofta saknar förebilder och trygga samtalspartner. Vi tror därför att en manlig socionom (eller med liknande bakgrund) kan ha särskilt goda förutsättningar att skapa tillit i samtalen – och välkomnar därför särskilt män att söka tjänsten.
Detta erbjuder vi dig
Hos 1825 får du möjlighet att göra verklig skillnad för unga vuxnas psykiska hälsa och framtidsutsikter. Vi erbjuder en meningsfull och flexibel arbetsmiljö där du får vara med och påverka vår verksamhet och det stöd vi erbjuder unga vuxna. Du blir en viktig del av ett engagerat team av anställda och kvalificerade volontärer med högt i tak, stort hjärta och bred kompetens.
Tjänsten är en visstidsanställning på heltid under ett år med start i september 2025. Kvällsarbete förekommer minst en kväll per vecka.
Välkommen med din ansökan!
Skicka din ansökan med cv och personligt brev senast 3 augusti till ansokan@1825.nu. Har du frågor är du välkommen att kontakta ansvarig, Sandra Jonsson, på sandra.jonsson@1825.nu. På grund av sommarledighet kan det dröja något innan vi återkopplar.