DELA
Vad ligger bakom unga vuxnas psykiska ohälsa?
Vilka utmaningar står unga vuxna inför i dagens samhälle?
Vad krävs för att stärka unga vuxnas psykiska och existentiella hälsa?

Välkomna att lyssna på 1825:s live-sända webbinarium med Fredrik Livheim som är medicine doktor och psykolog och har forskat i 20 år på hur man kan hjälpa unga och vuxna att stärka sin psykiska hälsa och leva ett bra liv. Föreläsningen kommer att handla om kopplingarna mellan livsvillkor och psykisk hälsa, och varför unga vuxna sticker ut i självmordsstatistiken.

Ta del av presentationen som visades under webbinariet här

När

23 November kl 18:00-19:00.

Länk till webbinariet (zoom) fås via mail efter anmälan.

Om talaren

Fredrik Livheim är legitimerad psykolog och medicine doktor. Han har doktorerat vid Karolinska Institutet på ACT-gruppbehandlingar för stress och psykisk ohälsa. ACT treatment for youth : a contextual behavioral approach 

Fredrik är också forsknings- och innehållsstrateg för den ideella stiftelsen 29 K och sitter i vetenskapliga rådet för stiftelsen Inner Development Goals. Båda dessa initiativ handlar om att definiera vilka psykologiska förmågor vi bör träna för att öka chanserna att både nå global hållbarhet och mänskligt välmående och sedan erbjuda verktyg för att träna dessa genom storskaliga, gemensamma projekt. 

Fredrik är också en internationellt erkänd ACT-trainer, han är även medförfattare till böcker och behandlingsmanualer om stress, de senaste är självhjälpsböckerna Tid att leva” samt The Mindfulness and Acceptance Workbook for Stress Reduction: Using Acceptance and Commitment Therapy to Manage Stress, Build Resilience, and Create the Life You Want. 

För vem?

För dig som möter eller ger stöd till unga vuxna och till exempel arbetar som terapeut, skolkurator eller fritidsledare, men alla som är intresserade är välkomna!

Länk till Zoom-webbinariet